Jim Stolze

Jim Stolze

Tech Entrepreneur, Aigency, Nationale AI Cursus

Jim Stolze is schrijver, tech-ondernemer en staat bekend als innovatie-deskundige door zijn werk voor RTLZ en Singularity University. Met zijn bedrijf Aigency levert hij zelflerende systemen aan onder meer Heineken, Talpa en het Ministerie van VWS. Zijn boek “Algoritmisering, wen er maar aan” was in 2019 een van de best verkopende boeken op Managementboek.nl. Daarnaast is hij de initiatiefnemer van de Nationale AI-Cursus, een gratis online lesprogramma voor iedereen die meer wil weten over data, algoritmen en kunstmatige intelligentie. De cursus is een groot succes: meer dan 20.000 volwassenen namen al deel en in september 2019 lanceerde koningin Maxima een versie speciaal voor kinderen.

Mijn sessie

Artificial Intelligence: hype of realiteit?
Kunstmatige intelligentie (AI) is geen toekomstmuziek meer. Het maakt onze telefoons slimmer, laat onze auto’s (bijna) zelf rijden en helpt doktoren om betere diagnoses te stellen. Tegelijkertijd maken mensen zich zorgen over de toekomst van hun werk of zijn ze bang dat computers misschien teveel macht zullen krijgen. Waar gaat het naartoe? En wat blijft er nog over voor de mens?

In ‘Artificial Intelligence, hype of realiteit’ legt Jim ons uit waarom er plotseling zoveel belangstelling is voor kunstmatige intelligentie. Aan de hand van aansprekende voorbeelden van wat er al mogelijk is en hoe organisaties er zelf mee aan de slag kunnen gaan. Jim inspireert ons met zijn visie op de toekomst. Digitalisering en de impact daarvan op business modellen, organisaties en de maatschappij staan daarbij centraal.

Bestel Early Bird Tickets