rsz_simen_klok2
Social Service Congres

Simen Klok, Iris Baalhuis & Joost van Goor 
Politie Oost-Nederland

Simen Klok – Sr. Woordvoerder Politie Oost-Nederland
Simen Klok werkt sinds een paar jaar als communicatieadviseur en woordvoerder bij de politie. Hij komt uit de journalistiek en hield zich daar al veel bezig met social media. Bij de politie adviseert hij teams onder andere over de inzet van social media en verbindt het landelijke politiebeleid met de lokale uitvoering.

Iris Baalhuis – Inspecteur Politie Oost-Nederland
Iris werkt 10 jaar bij de politie. Ze werkt op straat, maar is ook veel bezig met verandering en vernieuwing. Toen het idee voor een webcareteam ontstond, was ze er meteen bij en hielp zij bij het opzetten van het team.

Joost van Goor – Hoofdagent Politie Oost-Nederland
Joost van Goor is 29 jaar en vader van twee kinderen. Hij werkt sinds 2010 bij de Politie en is één van de initiatiefnemers en oprichters van het webcareteam in  Twente. Door deze efficiënte manier van werken en zijn “out of the box” denkwijze, is hij meer gaan doen op het gebied van innovatie en dienstverlening. Joost werkt ook nog steeds op straat.

Mijn sessie
Webcare bij de Politie in Oost-Nederland

Sinds 2017 heeft de politie in Oost-Nederland webcareteams. Deze teams geven antwoord op vragen, maar nemen ook meldingen aan. Als de politie bij een incident meer oren en ogen op straat nodig heeft, kunnen de webcareteams meteen een beroep doen op alle volgers op social media. Met een portofoon in de hand en de politieuitrusting aan de gordel, staan deze webcareteams midden in het politiewerk.

Lees ook: Webcare bij de Politie in Oost-Nederland: ‘Snelheid staat voorop!’

Houd me op de hoogte